Абе на моята и смениха маслото на скоростите във Ванто като я купувах със Тутелла някаква, предполагам са сложили точно каквото трябва, но и при мен от десеттина дена след като застудя ОСЕЗАТЕЛНО по трудно се сменят 1,2 и 3 -та докато не покарам поне 7-8 км.
Известие
Collapse
No announcement yet.
наистина ли са толкова капризни скоростните кутии на 155
Collapse
X
-
Незнам дали при вас е така, но на Дедра/Типо/Темпра има една гадост дето е на кормилната рейка, та като застудее почва да прави мизерийки. То си се и замърсява доста и прави включването трудно. А лично в моят случай са се поразбили малко шарнирните съединения на лостовата система, та от там пак малко по-трудно фиксира скоростите... Иначе преди година като смених маслото с някакво на фирмата Аджип, определено по-добре започнаха да се включват...
п.с. Ако модовете смятат мението ми за офтопик да го изтрият...
Comment
-
Първоначално публикувано от alfнямам никва идея какво масло има в кутията... но като знам произхода на колата вероятно никога не е сменявано но определено докато не покарам малко скоростите влизат по-трудно и със леко пристъргване което се усеща по лоста
Сложи и това, което го дават по книжка
Идва зима и ако е по-гъсто ще стане на грес и после кофтиsigpic
Comment
-
След смяната на задният тампон на скоростната кутия включването на скоростите "поомекна"Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)
Comment
Comment